måndag 10 december 2012

Jädrans förskolesmitta!!

D har fått ögoninflammation. Det går på förskolan för andra gången i vinter. (Det tillsammans med löss, blää!) Hennes ögon började vara sig i går em. Hon har kliat sig i två dagar. Vi trotsade och gick ut i snön efter middagen. En timme var vi ute och på väg hem blåste det rakt i ansiktet hur vi än gick. Men D älskar snön och att åka pulka. G låg och tittade i vagnen.

Ute var det inte plogat nånstans. Fast det hade blåst och snöat hela dagen. R blev inte inringd heller. Han blev förbannad att de inte bad honom köra en runda i alla fall. Hade underlättat jobbet idag. För det har snöat precis hela dagen och det går inte att ploga en halvmeter hög snö med traktorn, så de har nog fått skotta för hand. Han har jobbat varje dag sen hans säsong tog slut. Riktigt bra! Snön kom ju direkt när löven var bortstädade. En dag var han ledig och körde till Köpenhamn för att göra nytt pass på ambassaden. T.o.m förra söndagen hoppade han in. På hans 2-års dag ( i Sverige).

Vi gick ut på tu man hand och åt Italienskt på lördagen. Det var ljuvligt mysigt. Vi har lovat varandra att göra det oftare. Som sagt är jag kass på att be om hjälp men jag behöver det verkligen och jag och R behöver tid för varann. Ni som har barn, vet hur svårt det är. Kan vara svårt nog med jobb och allt ändå för oss alla.

Jag är velig ang. jobbet. Har väl inte fått några vidare goda vibbar därifrån så inte så sugen alls. Dessutom har ju R fått så mkt jobb så vi avvaktar med föräldrarledigt tillsammans. Tar det när vi reser till Turkiet istället. Får se när R får sitt pass. Då skickar vi in uppgifterna så han har chans att få permanent uppehållstillstånd. När han väl får det så kan vi åka. Hans syster förlovar sig idag. Vi har ringt och gratulerat men känns som vi gärna hade varit med. Det kom 300 pers. På bröllopet kommer det uppåt 1000. Stor släkt, no doubt! Hoppas det inte dröjer 7 månader för PUT som för vissa. Men inte mycket mer att göra än att vänta.

Hela familjen sover nu. Det har tagit mig hela dagen att skriva detta inlägg. Jag tänkte på att göra det i morse, började efter lunch och avslutar det nu innan midnatt. Bra jobbat!

Nu ska jag lägga huvudet på kudden och försöka få välbehövd vila. Ingen vet när mini vaknar och är hungrig.
Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar