lördag 6 april 2013

9 månader.

Nu närmar sig mini 9 månader. Hon reser sig upp mot allt. Går i sidled längs soffborden och tv -bänk och har tränat balansen skapligt på kort tid.

Det har hänt enormt mycket med hennes utveckling! Hon ville absolut INTE sitta vid 5 månader. Inte ens med stöd. Hon skulle stå med hjälp eller ligga. Helst på mage.

Hon började åla sig, "krypa" vid 6 månader. Då satt hon utan stöd också??!! I Turkiet, när hon var 8 månader, började hon krypa på knäna, snabbt gick det också. Det var också där hon reste sig upp första ggn.

Nu väntar vi med spänning på nästa steg.

D har fått en balans cykel och visar redan efter 2 veckor att hon hittat bra balans. Skönt om det blir lite varmare så vi kan vara ute lite och cykla framöver!

När G är 2 får hon ärva den. Då är väl D redo för en tre-hjuling. Bra att önska i present el köpa begagnad. Gillar när barnen kan vara ute och röra sig och vågar och vill prova saker!

Vi vill inte ha bekväma, stillasittande barn framför datorn el tvn. Det är inte nyttigt!

D har enorm koll på ipaden redan. Det är både skrämmande och imponerande på samma ggn. Man kan inte hindra utvecklingen och jag
är glad att hon gillar musik. Just nu är det "Lady gaga" och "Oppa gangnam style", för hela slanten. Aningen tjatigt och vi får begränsa användandet till en halvtimme här och där. Hon är för liten för mer än så, tycker vi.

G visar lite intresse, än så länge men har lyckats krossa glaset på baksidan av min iphone😔.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar